Signe, Ebbe, föräldras... Vardag

om kommande inskolning och mina träd.

den där förkylningen, den slog hårt. men nu är jag nästan helt bra igen. så jag har städat mitt skrivbord, skrivit en lista på vad som ska göras och ikväll är det slut på att vara sjuk och dags att göra MKV-saker igen.

den här veckan ska vi prova att följa ett recept om dagen, för att få någon ordning här hemma. det är allt för ofta som någon av oss står och river allt ur kyl, frys och skafferi, i hopp om att hitta något till lunch eller middag, i sista stund.

den här veckan börjar dessutom inskolningen på förskolan. jag trodde jag skulle må sämre och vara mer orolig än vad jag är. men det känns helt okej. Ebbe-Lou VILL vara med andra barn och det ger mig ett lugn. det övertygar mig om att det här är rätt, att det kommer bli bra. och jag behöver få tid att läsa och Hugo behöver jobba, så det finns egentligen inga andra alternativ ändå.

som jag har förstått det finns det olika typer av inskolningar men vår håller på i ungefär två veckor. de två första dagarna är jag och Hugo med lite kort (vi tar inskolningen tillsammans), nästkommande två dagar ska vi lämna honom där, utan att vi är kvar alls, och hämta efter 1.5 timme. just det här är jag lite skeptisk mot.

sen kommer några dagar som vi är med igen (till efter frukosten) innan vi säger hejdå och sen hämtar efter lunch. därefter har jag för mig att vi ska hämta honom efter att han vilat eller om det var efter mellanmålet.

jag är inte helt säker på att den här ordningen känns riktigt logisk. men jag antar att jag kommer få klarhet i hur de tänker på onsdag. det finns säkert en eller flera rimliga tankar bakom det hela.

förresten, något helt annat – mina träd. de tog så mycket stryk av all flytt att jag trodde det var över, men de har börjat repa sig. jag har ställt upp dem på ett litet bord så att de inte ska behöva sträcka sig efter solljuset, planterat om dem i större krukor med ny jord och sprayar frekvent vatten på bladen för att de inte ska bli mer uttorkade än vad de blivit.

 

hoppas, hoppas det hjälper.

0
0

Liknande inlägg

4 kommentarer

 • Svara
  Lund Johanna
  02/27/2017 at 20:38

  Åh träd! Vårt stora är på gränsen, tror inte det kommer klara sig. Sorgen alltså.
  Inskolning, vilket gissel… Jag har dock hört mig till att man verkligen ska lyssna på sig själv som förälder. KÄnns det inte bra så ska man sy ihop sin egen inskolning. Tänker att det är väl lättare sagt än gjort, men man kan ju iaf försöka tänker jag nu (så får vi se när det är dags…) 😉

  • Svara
   Sandra Bergström
   02/28/2017 at 19:22

   Ja precis. Det står även så i informationsbrevet – att de anpassar inskolningen efter barnet. Men jag förmodar att de liksom har en grundmall. Tänkte först se hur de tänker kring allting innan jag lägger mig i, men känns något knasigt ändå så får man helt enkelt försöka prata fram en annan lösning. Ska bli spännande att se hur det går imorgon.

 • Svara
  Nana
  02/28/2017 at 05:33

  Åh inskolning vår lillla är ju bara 4 månader men ändå pratar de på tex BVC redan om när hon går på förskola. Kommer han gå heltid? Och hur gammal är han när han börjar? Känner redan nu hur läskigt de känns o lämna henne.

  • Svara
   Sandra Bergström
   02/28/2017 at 19:19

   Nej inte heltid – fem timmar om dagen och han fyller två den 1 april. Så 23 månader blir han, känns alldeles lagom.

Lämna en kommentar