Signe, Ebbe, föräldras...

om sådant som inte spelade någon roll förut, men som gör det nu.

jag har aldrig firat påsk. förutom när jag var yngre, med min familj. inte annars. men det här året börjar vi lite försiktigt, för Ebbes skull. vi tänkte börja med att klä ut honom innan förskolan idag, men allting flög av i en rasande fart. han var inte alls med på huckle eller förkläde. tänker att jag ska försöka igen till helgen, se om jag kan få till det med åtminstone lite läppstift på kinderna och några fräknar på min fina, envetna lilla unge.

och så ska vi leta påskägg, såklart. men istället för godis får han det han tycker om bäst i hela världen – bilar. jag hittade några fina i leksaksaffären idag, som jag vet att han kommer älska. ner i ägget följde också två bitar ur ett pussel han fick i födelsedagspresent, men som hamnat lite i skymundan för alla andra grejer. likaså är det med pixie-boken; den är också hans. men för ett par veckor sedan la han den i en låda med en bunt andra böcker och glömde nog bort dem sen.

så, ja nu är vi alltså lite påskfirare och jag kan inte riktigt sluta tänka på hur mycket man förändras ändå, när man får barn. hur mycket man anstränger sig för sådant som förut inte betydde någonting men som plötsligt betyder allt, när man föreställer sig det genom ögonen på en liten tvååring.

0
0

Liknande inlägg

2 kommentarer

Lämna en kommentar