om Vardagskonst

Här finns jag, som möblerar om stup i kvarten och spontanmålar väggar. Och jag som jonglerar livet som student med en bebis på höften och en treårig tornado. Någonstans däremellan äter jag kanelbullar med min Hugo, fotograferar stilleben, bjuder kompisar på middag och drömmer om en välorganiserad garderob. Helst en med inneboende stylist som räcker mig ett helt, rent och enhetligt set varje dag.
Jag har (förutom Modevetenskap, Litteraturvetenskap, Svensk formgivning och Design och konsumtion) läst content marketing på Berghs, copywriting på Forsbergs, Skriftlig kommunikation på MDH. Och nu, nu äntligen, tänker jag nå ljuset i tunneln (en examen, om vi ska vara lite allvarliga) med Medie-och kommunikationsvetenskap, på Göteborgs universitet.

I den här bloggen hoppas jag lyckas rymma allt jag kommer mig för – reflektioner kring föräldraskapet, kring den där garderoben som aldrig blir av och annat som sätter guldkant på livet, eller ja, vardagskonst.

Så vad är då vardagskonst? Jo, det är promenaden mellan lägenheten och förskolan, ett par sköna skor, att mjölken till kaffet inte är slut, vårens första solstrålar, en ren t-shirt, glada ungar, lugn och ro, ytligheter och vackra ting. Vardagskonst är den där extra minuten, den bäddade sängen, ostbrickan och att inte behöva fastna med tåget någonstans. Fodrade vantar, en vässad blyertspenna och livsglädje. Ja, något sådant, ungefär.
Välkommen!