Vardag

på, av, på.

tio dagar senast ska man ha anmält sig till tentamen. tio. jag upptäckte den raden igår, när det var åtta dagar kvar. har aldrig missat något sådant, blev så paff. efter att ha läst in till sent på nätterna för att sen fortsätta på morgnarna så skulle jag inte få skriva? kändes så snopet. mailade kursansvarig innan och efter upptäckten; jaha, jag hann inte registrera mig, får skriva vid nästa tillfälle då. penslade på rött läppstift och åkte hemifrån.

en cortado och kanelbulle på daMatteo och en ny jacka. en blå. en sjal till det med, efter påtryckningar från Hugo. bonuscheck på 125 och jag fixar så du får tio procents rabatt. tack så mycket. gick ut ur affären i min nya jacka och bestämde mig för att måla fram ett kontor av den tiden jag skulle använt åt att läsa in resterande teorier.

när den lilla somnat målade Hugo hallen och jag målade rummet som tids nog ska bli till Ebbe. han har inget behov av ett eget rum, det finns ingen anledning att avvara så många kvadrat åt att stå tomt. överallt där vi är – där är han. ibland går han ut och sätter sig själv vid köksbordet och kör med sina bilar. annars är han i vardagsrummet med oss. han har en bit där istället, med alla favoritleksakerna. det räcker.

men det var en svår avvägning att göra, särskilt när de flesta barn (på sociala medier) verkar ha ett eget rum redan när de föds. jag kan visserligen förstå det om barnet ska sova själv, men vår lilla gör inte det. hans säng står fortfarande vid sidan om min och vi vill inte ändra på det. vi provade i den förra lägenheten men det var ingen hit, mest var det kallt att gå upp om han vaknade mitt i natten.

den här morgonen blev jag väckt med kaffe på nattduksbordet och ett mail från min kursansvarige; man behöver inte anmäla sig till första examinationstillfället, det är bara att komma.

 

 

0
0

Liknande inlägg

8 kommentarer

 • Svara
  sandra
  02/13/2017 at 11:24

  Åh, vad himla skönt att du får skriva ändå! Så jobbigt att ladda för något som inte blir av (extra mycket RELATERAR på den just nu, haha).
  Kram

  • Svara
   Sandra Bergström
   02/20/2017 at 06:27

   Ja fast nu är det äntligen över! Stort grattis!!

 • Svara
  Nana
  02/13/2017 at 16:06

  Men skönt att de löste sig med tentan!Eget rum ja, det kommer väl när man båda parter är redo för de tänker jag.

  • Svara
   Sandra Bergström
   02/20/2017 at 06:27

   Japp och japp 🙂

 • Svara
  Lund Johanna
  02/13/2017 at 20:04

  Vad bra då? Eller inte kanske? Jag vet inte, men jag vet att du kommer klara det galant om du vill <3
  Samma här, inget rum till Sigge. Vi renoverar det nu, till gästrum/kontor. Något av det bästa JAG vet är ju att känna en fot på halsen mitt i natten. Så vare sig han vill eller inte ligger han nog där han ligger på kvällarna (och ja, än så länge på dagarna också ;)).

  • Svara
   Sandra Bergström
   02/20/2017 at 06:28

   Äsch det var mest tröttsamt att allting blev så rörigt och att jag la tid på något annat istället, men det ordnade sig. Håller med, det är mysigt att ha dem nära <3

 • Svara
  Annika
  02/14/2017 at 01:45

  hade en lite liknande såndär skol-miss-upplevelse igår. I början av terminen var jag duktig och skrev upp alla inlämningsdatum i min google-kalender så att jag skulle hålla reda på alla kurser. Men så gick jag in på kurshemsidan igår och så att den uppgift jag suttit och jobbat med i en av kurserna skulle ha lämnats in för en vecka sedan, och att det var nästa uppgift som skulle lämnas in i morgon! Jaha. Ganska snopet. Men jag bestämde mig ganska snabbt för att helt enkelt skippa den kursen och fokusera mer på de andra istället. Så nu känns det mest skönt.
  Vill bara passa på att säga, när jag ändå är här inne och skriver, att jag fortfarande gillar din blogg så himla mycket.

  Kram!

  • Svara
   Sandra Bergström
   02/20/2017 at 06:29

   Alltså åh, vart tar man ens vägen när det händer. Jag gjorde lite samma – valde att inte skriva tentan. Istället gör jag det nästa månad när Ebbe börjat på förskolan och jag har tid att göra allt i den takt och ordning jag ska. Alldeles för stressigt och rörigt just nu.
   Tack snälla, jag tycker det är så fint och blir så glad för att du säger det <3

Lämna en kommentar