Alingsås Livet

På plats i Alingsås

Då var det gjort. Flytten är över och idag åt vi vår första frukost här, ute på ett bageri. Sen gick vi på loppisen som huserar vid en lång allé utanför oss varje lördag från juni till september.

Och fastän allting är så fint, så fint så vet jag inte riktigt hur jag ska förhålla mig till allting. Det känns rätt, det känns bra men jag känner också…någonting annat. Som om det gick så fort att jag inte riktigt hann med. Det värker lite i hjärtat när jag ser lägenheten framför mig, lägenheten i Göteborg. Innan jag hunnit ta mer än några steg in i den, för snart två och ett halvt år sedan, kände jag mig hemma. Sen byggde vi världar och drömde om livet innanför väggarna där fram till igår.

Det är svårt att inte bli ett med sitt hem, när det är en så viktig plats. Jag är oerhört hemkär och behöver känna att där jag bor är en trygg och säker plats, som är min. Lägenheten vi bor i nu känner mer som en mellanlandning. Jag känner inte riktigt att den är min, att den tillhör mig, så som den förra gjorde. Kanske tar det längre tid den här gången, vad vet jag. Trivs gör jag, ljust är det och utanför varje fönster finns en vägg av trädkronor. Staden är underbar och telefonen är redan full med bilder på vackra gamla träfasader. Och små men stora ögonblick, ur Ebbes och Signes barndom.

11
11

Liknande inlägg

4 kommentarer

 • Svara
  Nana
  16/06/2019 at 06:44

  Hoppas ni kommer till rätta, nu när ni får en sommar ihop att upptäcka staden o skapa ett hem tillsammans!

  • Svara
   vardagskonst@gmail.com
   17/06/2019 at 21:47

   Tusen tack, Nana! <3

 • Svara
  Frida
  16/06/2019 at 19:10

  Jag tror det kommer kännas bättre när ni bott in er! Och ooooom det mot förmodan inte gör det så går det att flytta igen.

  • Svara
   vardagskonst@gmail.com
   17/06/2019 at 21:47

   Håller med på båda punkter! Behöver nog mest tid att landa lite bara.

Lämna en kommentar