En sammanfattning Fint, bra, jag gillar

Rörligt material och en kort film om Mimi Thorisson

Jag har börjat läsa två kurser parallelt med min egentliga utbildning varav en av dem går ut på att lära sig göra videomaterial för sociala medier. Säkert användbart i en framtid, tror jag. Och oväntat roligt? Jag har provat mig fram i Adobes filmredigeringsprogram med Hugo som stöd (han arbetar ju med film) och även om det inte är hans primära färdighet så kan han mycket.

Det här är nog en av de bästa grejerna jag vet med oss, att vi slänger oss in i nya saker tillsammans. Eller ja, han knäpper på sig livrem och hängslen medan jag slänger mig in utan vidare eftertanke, som nu; medan han förklarar så trycker jag mig förbi på alla knappar som går. Typiskt för oss – han läser bruksanvisningen och jag bara målar.

Så nu scrollar jag igenom internet i en ny kategori – rörlig bild. Bra rörlig bild och det finaste jag hittat hittills är porträttet av Mimi Thorisson. Hennes instagramkonto är för övrigt fantastiskt. Om jag någonsin skulle arbeta med mat och driva något på sociala medier hade jag velat göra det med den genuinitet och värme som hon lyckats göra. Se bara på bilderna – de lyckas kvala in på samtidens stora krav på att allt ska vara “på riktigt” men fortfarande tillräckligt vackert för att man ska vilja titta. För vi vet ju att det där med på riktigt trots allt förväntas vara någorlunda modifierat. Snyggt på riktigt, ska det vara.

Men tillbaka till filmen – fint ljus, bra manus, lagom längd, bra klippning och fin dynamik med hjälp av olika vinklar. Målbilden, med andra ord.

5
5

Liknande inlägg

Inga kommentarer

    Lämna en kommentar