Vardag

så här tänker jag om att skriva mer om kläder och sånt.

det var några som ville läsa mer om kläder, mode och sådant när jag frågade sist (har fått ta bort det inlägget för jag drabbades av så mycket spamkommentarer från en robot som ville sälja viagra(?).

och ärligt talat är jag nog ingen hejare på mode. jag följer det visserligen genom att konsumera det som finns i butikerna men jag har ingen särskild strävan efter det. däremot tycker jag det är intressant ur ett historiskt perspektiv och för samhällsanalysens skull. genom att se vad folk bär kan man också förstå sin samtid bättre – japp det är vad Modevetenskapen gör med en.

dock är jag oerhört engagerad av kläder för att jag gillar estetik, färg och form. men det som intresserar mig mest vad som gäller just kläder är den personliga stilen. vad den berättar om en människa, vilka sidor den manar fram hos oss. VAD den GÖR med oss.

det här är alltså ett älskat ämne för mig att plocka upp oftare i bloggen. så tack för det <3 jag har en tanke om att lyfta det i form av mina tankar kring stil men också i form av kollage på sådant jag inspireras av eller tips för vart man hittar det ena eller det andra. hur man får till en schysst garderob kanske också blir ett inlägg. jag vet inte än, har så mycket idéer att det blir till ett enda brus i huvudet just nu. så småningom ska jag också visa er mer ur min garderob. visa hur jag tänkt kring dess uppbyggnad och så lite mer om vad jag själv har på mig.

det enda eventuella problemet jag kan känna kring det här är att på de flesta inspirationsbilder finns det bara en typ av människa på och det känns ju sådär. vill inte spä på skeva ideal. och så vill jag inte heller konsumtionshetsa.

nåväl, det reder sig nog.

i vilket fall ser jag fram emot det här och är väldigt glad för att det finns någon som vill lyssna (och förhoppningsvis prata) på och om detta. det är ju som sagt ett högintressant ämne för mig och jag uppskattar verkligen att jag blev påmind om det.

ha en fin måndag!

0
0

Liknande inlägg

Inga kommentarer

    Lämna en kommentar