En sammanfattning Tankesmedjan

Sandlådor, lila väggar och en sorts ekande tomhet

Den här veckan har jag inte orkat träffa andra människor. Istället har jag grävt ner mig i vardagen. Lagat torsk med potatismos, målat om sovrummet och torkat små snuviga näsor. Från morgon till kväll, från morgon till kväll varje dag. Signe har lekt i sandlådan för första gången i sitt liv, Ebbe har cyklat fram och tillbaka till förskolan, jag har fyllt fönsterbrädorna med snittblommor och vi har sovit i vardagsrummet för att färgen ska få härda i sovrummet. 

Det är ett fint litet liv. Barnen är ljuvliga. Ebbe skriver bokstäver och Signe spexar. Jag tycker så mycket om livet med dem. Det finaste jag vet är att få vara mamma till just de här två. Ibland förstår jag inte ens hur det kunde bli så bra, vilken tur jag hade att det blev just dem.

Men samtidigt är det någonting som skaver. Någonting som håller mig lite under ytan. Kanske sörjer jag fortfarande det som inte blev, kanske är det bara en tid, en känsla utan orsak. Kanske är det för att jag bestämt mig för att vara hemma på heltid med Signe eftersom jag är så trött på att känna mig otillräcklig. Men kanske måste jag känna mig otillräcklig för att slippa känna mig tom. Eller så är det helt enkelt bara en sorts baksmälla efter hela förra veckan med familjedramatik och kalasfinal. Vad det än är så reder det nog ut sig i dagarna, det brukar göra det. 

I vilket fall ska jag ta helg nu med mitt gäng, sitta ute i vårsolen, dricka kaffe och göra ingenting alls. Det blir nog allra bäst just nu.

 

8
8

Liknande inlägg

8 kommentarer

 • Svara
  Susanna
  12/04/2019 at 09:06

  Så otroligt gullig hon er! Påminner meg om min W når hun var liten. Ta hand om dig <3 kram

  • Svara
   vardagskonst@gmail.com
   17/04/2019 at 07:45

   Tack Susanna! Skönt att det inte bara är jag som är partisk 😉 KRAM <3

 • Svara
  Sandra
  13/04/2019 at 14:56

  Igenkänning! Och kram!

  • Svara
   vardagskonst@gmail.com
   17/04/2019 at 07:44

   <3

 • Svara
  Linnea
  15/04/2019 at 12:08

  Skavde lite i bröstet att läsa detta. Och samtidigt så otroligt vackra bilder, särskilt den näst längst ned till vänster. Jag önskar dig all kärlek och vårvärme. <3

  • Svara
   vardagskonst@gmail.com
   17/04/2019 at 07:46

   Tack snälla Linnea, så fint att lämna ut något sånt här och få så fint tillbaka <3

 • Svara
  Ulrika
  22/04/2019 at 16:31

  vilka fina och välformulerade rader om det där “lilla livet” som det så märkligt kallas ibland, det osm på många sätt är så enorm stort. att leva med sina små och hur fint det kan vara och samtidigt sådär fyllt av längtan efter annat

  • Svara
   vardagskonst@gmail.com
   26/04/2019 at 21:42

   Ulrika, tack för din fina kommentar. Den gjorde mig glad. <3

Lämna en kommentar