Signe & Ebbe-Lou

sånt jag tänker på ikväll

imorgon ska jag träffa en läkare på aurora-mottagningen på Östra. förmodar att jag ska visa mig värdig ett sectio och det känns ärligt talat sådär. jag vet inte alls vad som egentligen förväntas av mig.

i Södertälje blev jag bemött på ett bra sätt hela vägen och jag blev aldrig ens lite övertalad åt att välja en vaginal förlossning, däremot blev jag väl informerad om vad de båda förlossningssätten innebar. men jag har förstått att det inte är en självklarhet i alla städer så jag förbereder mig med att se över min gamla journal, med att läsa på och förtydliga för mig själv om vad som faktiskt skrämmer mig.

i min ömmaste punkt sitter min oro, fastetsad, för att något ska gå illa med barnet. därefter kommer en rädsla för att tappa kontrollen under själva förlossningen och till sist att jag ska bli så illa däran att jag aldrig kommer kunna lagas ihop, vare sig själsligt eller fysiskt. för även om många lovordar sina förlossningar finns det också dem som blir traumatiserade efteråt och jag kan nästan ge mig fan på att jag skulle höra till den senare kategorin.

nåväl förhoppningsvis går allting bra imorgon, jag slipper ha taggarna utåt och kan se fram emot någonting lustfyllt istället för skräckinjagande.

0
0

Liknande inlägg

6 kommentarer

 • Svara
  Nana
  05/02/2018 at 21:54

  Jag ska hålla tummarna för dig! Vi ska träffa förlossningsläkaren imorgon och göra en plan. Vi får se hur mötet går. Sist slutade det med tårar…

  • Svara
   Sandra Bergström
   07/02/2018 at 06:02

   Tack Nana! Hoppas det gick bättre för er den här gången än den förra! Kramar

 • Svara
  Ellen
  05/02/2018 at 22:00

  Hoppas det blir ett bra och lugnande möte!

  • Svara
   Sandra Bergström
   07/02/2018 at 06:01

   Tack snälla Ellen. Det blev lite av varje. Kram!

 • Svara
  hanna, förbanna
  06/02/2018 at 20:12

  <3333

  • Svara
   Sandra Bergström
   07/02/2018 at 06:00

   Puss Hanna

Lämna en kommentar