Gjort, köpt, fått Signe, Ebbe, föräldras...

senaste drösen av fynd till barnrummet


vilken flax jag har haft de senaste gångerna jag gått i secondhand-butikerna. just nu ligger fokus på saker till Ebbes (och så småningom Signes) rum. jag har ju en ganska klar bild om hur jag vill ha det där inne, vilket säkert syns rätt tydligt – mysigt, inspirerande och lekvänligt. jag har också en väldigt romantisk syn på gamla möbler som får ett rum att kännas lite…sagolikt? och framförallt – hemtrevligt.

det ska vara lite knasigt och stöka-runt-vänligt. åtminstone så länge som jag får bestämma, när barnen blir större och börjar tycka till sådär på allvar så får vi väl se om min vision får leva kvar där inne…förmodligen inte för barn har väl en tendens att göra tvärtemot, inte sant?

det här med begagnade eller lagade grejer har fått en annan betydelse nu sedan Ebbe-Lou nyligen börjat prata mycket om att “vi kan köpa nytt”, något som jag själv säkert bidragit till eftersom små grytor också har öron och så vidare. jag vet väl egentligen inte exakt vad han menar med nytt, men jag vill gärna att han lär sig tidigt, eller att det blir en norm med begagnat före nyproducerat. och att man kan laga istället för att köpa någonting alls.

bara för det kommer han förkasta allt vad second hand heter och bara köra på extremt nytt, coolt, shiny och högteknologiskt när han växer upp hehe.

tillbaka till det som finns på bilderna – gunghästen, solrostavlan, kulramen, nattduksbordet och spegeln köpte jag på Hyllis som finns ute på Backaplan. och jag betalade inte mer än lite över trehundringen för hela alltet, vilket jag tyckte var bra mycket mer än rimligt. särskilt med tanke på att allting är helt förutom att tyget på stolen är lite slitet. och stabilt är det med – gunghästen är i rejält trä, likaså stolen, spegel och kulramen. de kommer hålla åt många ungar till i framtiden, tror jag.

0
0

Liknande inlägg

Inga kommentarer

    Lämna en kommentar