En sammanfattning Inredning Tips

Snöblomma, julbukett och att strama åt ett rosa rum

Hugo väckte mig som vanligt med kaffe på sängen, och telefonen, innan han smög iväg till jobbet. Så jag kunde dricka mitt kaffe och scrolla igenom internet, innan Signe vaknade. Ibland känns det som en riktigt dålig idé, att börja dagen så. Men alltså…jag vet inte om det är så illa egentligen eller om det bara är gamla “visdomsord” som ligger bakom, från tiden i början när internet exploderade av kreatörer och prestationsångest och man plötsligt hade allting i telefonen. Det var nog svårare att hantera då. Idag tycker (hoppas) jag att man har fått en mer nykter och rimlig distans till det. Internet är fullt med duktiga människors alster, vackra hem och snygga kläder och är det fel dag i cykeln så vill jag bara ge upp allt jag håller på med. Men då brukar jag lägga ner telefonen tills de känslorna har gått över. Tänk att det ändå är någonting man måste ta ställning till idag.

Nåväl. Idag är jag hemma med kycklingarna som tittar på Pippi medan jag skriver det här. Jag har börjat bygga en Snöblomma utefter ifrån leitntos guide. Hugo tyckte det var lite vansinne att jag drog igång en sådan sak när jag redan har så mycket att beta av på min lista men jag tycker tvärtom – det var det bästa jag kunde ge mig på. Att bara sitta ner och göra en och samma sak i lugnt tempo och låta tankarna flöda fritt. Jag behöver det terapeutiska och rogivande i det monotona som just det gav mig. Den blev ganska ful så jag kommer få göra om den, men det gör ingenting.

Igår fick vi förresten balkongen inglasad så där ska jag också greja idag. Torka av väggar och golv, bära ut och börja inreda. Också rogivande.

Här kommer lite bilder som jag tyckte var fina och inspirerande. Jag spår julbuketten som antingen supertraditionell och maffig eller mer personlig och vågad. Kanske lite spretig, lite dansk och tyckte de här buketterna nedan var riktigt fina. Kan absolut tänka mig att ha en av varje.

 

Barnens rum är så oerhört puttinuttigt just nu och har ingen riktig balans. Det kräver ett litet krafttag och skulle behöva tuffast till lite. Stramas åt. Fint här med tavlorna och det lilla enkla bordet till. Enkelt men detaljrikt och inte krusidulligt.

Här är två fina sovrum som jag skulle vilja smälta samman till ett. Jag har faktiskt inte gjort ett dugg med vårt eget sedan jag målade det i en starkare blå. Jag har liksom ingen inspiration och blir stillastående. Men jag tycker om den här platta bäddningen, myset i det gröna sovrummet och tror en grön stol skulle gjort sig bra i ett hörn där inne. Svårt bara att göra något för tillfället eftersom Sigges säng står där inne och tar plats…

 

alla källor finns här

8
8

Liknande inlägg

Inga kommentarer

    Lämna en kommentar