Vardag

uncensored och Julia Peirone

det är synd att Röhsska gjort bort sig så mycket att de måste hålla stängt för allmänheten i en evighet. annars är det en av mina mest omtyckta platser i Göteborg. en sådan dit man går trots att man redan sett allting tusen gånger om.

istället gick jag till Göteborgs konstmuseum i onsdags för Julia Peirones utställning Girls, Girls, Girls som var föga imponerande bortsett från en kort videosekvens.

det som retade mig allra mest var nog att alla ‘modeller’ hörde till den vita norm-kategorin. det kändes tröttsamt, men kanske var det en grej det med. jag vet inte. inte heller visste någon som arbetade där om varför det var så. jaja, här och här kan man läsa recensioner, om man vill. den hyllas, helt klart.

innan utställningen bjöd Hugo mig på lunch och efteråt träffade jag min lillasyster för varm choklad på Berzelii som har blivit en favoritplats – här finns all choklad som kan önskas. dessutom ligger Adlibris nyöppnade butik vägg i vägg och dit är det alltid fint att gå och bläddra i lite böcker efteråt.

min lillasyster som har all koll i världen på det som är värt att veta om smink fick med mig till Sephora. själv har jag inte längre någon koll alls och gick mest runt och fascinerades av allt glitter medan min lillasyster gick loss i någon kollektion som Rihanna släppt. men stort tack till henne för det, som fick mig att upptäcka det finaste läppstiftet någonsin.

tydligen ska det vara anpassat åt så många hudtoner som möjligt och jag måste säga att jag är helt tagen av nyansen. och hållbarheten – låter man det vila en liten stund efter att man smetat på det så håller det bannemej hela dagen utan att torka ut. uncensored heter nyansen, för den som undrar.

0
0

Liknande inlägg

8 kommentarer

 • Svara
  Ellen
  12/01/2017 at 10:11

  men åh, det är ju en jättefin nyans! gillar också tanken att det är gjort för att passa så många som möjligt, det är fint.

  • Svara
   Sandra Bergström
   12/04/2017 at 00:58

   Ja eller hur, det känns liksom snällt. Nyansen är verkligen urfin!

 • Svara
  Nana
  12/02/2017 at 06:43

  Bra med syster som visar vad som gäller utanför småbarnsbubblan.Vi åker till Gbg nästa fredag – lördag för bland annat Liseberg men har du något bra tips på café/fik som ligger centralt o passar för 1 åring o en familj med en 2 åring vi ska möta upp?

  Fin lördag!

  • Svara
   Sandra Bergström
   12/04/2017 at 13:04

   Brogyllen om det inte är fullt med folk, Berzelii på Magasinsgatan är det smidigt att få in en barnvagn, nyöppnade Johan och Nyström hade gott om plats i sitt café på avenyn. Hoppas ni hittar något ni gillar, lycka till! 🙂

 • Svara
  annika
  12/04/2017 at 01:57

  tack för läppstifts-tips! Ska kolla upp när jag kommer till gbg i jul. Var ligger Adlibris butik förresten?

  • Svara
   Sandra Bergström
   12/04/2017 at 13:01

   Så lite så! Adlibris finns på Magasinsgatan, ett par meter förbi butiken Lilla rummet 🙂

   • Svara
    annika
    12/04/2017 at 13:36

    tacktack!

    • Svara
     Sandra Bergström
     12/11/2017 at 20:02

     så lite så! 🙂

Lämna en kommentar