Hemma hos oss Livet

vereco, keramik och en bra lördag som var.

det är den första lördagen det här året som solen väcker mig. jag hinner vara vaken en halvtimme innan mina två vaknar till. frukost till den lilla, frukost till oss, på med kläderna och ut. ut för att bada i solljus från alla håll.

vi går ner till Alkemisten och stöter på gamla bekanta till Hugo. de ska precis gå så vi tar deras plats. solen bränner igenom jackan, igenom mina jeans. Ebbe-Lou knaprar på en croissant och delar ut pussar och skratt. det är någonting nytt med honom, han är mer medveten än innan.

på vägen tillbaka svänger jag av och går hem till Jonna. jag ligger på hennes säng medan hon gör sig i ordning. det påminner mig om när vi var tonåringar.

vi går och äter lunch i saluhallen och jag känner rus av glädje strömma igenom min kropp – tänk att jag kan göra sådant här nu. den här våren är så olik de andra som varit de senaste åren, när jag var så långt ifrån mina bästa vänner. fri, jag känner mig fri.

precis som förr går vi ner till Emmaus. jag letar efter en jacka men hittar istället någonting annat – gröna tallrikar. egentligen ska vi inte ha mer porslin. men när jag nu råkar på de gamla franska Vereco-tallrikarna för en tia styck så blir jag tvungen att fundera lite på saken. eller jag funderar väl kanske inte så mycket egentligen, utan krafsar fort ihop de jag hittar. och kopparna, de får också följa med. en kopp med fat kostar också en tia.

jag går hem med mina fynd och packar upp dem i köket. Hugo diskar och Ebbe-Lou har precis sovit middag. han är alldeles varm och mjuk. det rufsiga håret har vuxit sig långtoch behöver klippas igen.

resten av lördagen går jag omkring med en bra känsla i kroppen. jag känner tacksamhet och uppskattning. att jag tycker så mycket om mitt liv just nu. det är som att allting faller ännu mer på plats än tidigare.

framåt, allting går verkligen framåt.

0
0

Liknande inlägg

12 kommentarer

 • Svara
  hanna, förbanna
  15/03/2017 at 10:29

  vad fint att läsa! Fick en mysig känsla i magen – bra att det går bra, det är du värd <3

  • Svara
   Sandra Bergström
   16/03/2017 at 19:33

   Tack Hanna! Blir själv lite glad nu när jag läser det igen 🙂 puss <3

 • Svara
  Johanna
  15/03/2017 at 21:51

  Jag blir alldeles varm i hjärtat av att kika in här. Alltid så välkomponerat, härlig blandning men också vackert för ögat! Önskar jag ens var i närheten lika bra på att skildra mitt liv, så som du är. Men sen igen är jag inte utbildad inom kommunikation och arbetar bara på ICA ;)Jag undrar och hoppas du vill svara, Jag har funderat på att börja blogga men är rätt petig med utseendet. Det blir liksom inget om det bara är en ful och tråkig standardmall. Är din mall köpt någonstans? Hur gör man och är det svårt? Har du något nybörjartips? Via vilken portal eller hur man ska säga (bloglovin/blogg.se osv.) bloggar du ursprungligen från.. eller är det ihop med mallen? Heheh, en snygg mall som din skulle iallafall vara en början för min blomsterblogg som jag har i huvudet. Hoppas du vill hjälpa mig. Kanske kan jag knåpa ihop något inlägg i veckan om jag slapp fundera så mycket kring layouten. För mitt huvud går i bitar av stressen det innebär. Tack för en underbar blogg! Hoppas allt ska gå vägen för er med förskola, studier osv. Kram, Johanna

  • Svara
   Sandra Bergström
   16/03/2017 at 19:32

   Hej Johanna! Först och främst – tack för dina fina, snälla ord <3 och nu till din fråga; jag har bloggar på wordpress och har köpt min mall från…etsy, har jag för mig. Jag har själv installerat mallen och sen gjort en hel del ändringar i den för att den ska vara så som jag vill ha den. Det är inte enkelt och inget jag skulle rekommendera en nybörjare att hålla på med. Om jag var du skulle jag börja med att skapa en blogg på blogspot, det är den smidigaste plattformen som jag alltid återvänt till. Den enda nackdelen (som jag känner till) är att man inte kan se antalet unika besökare, men om man kopplar den till google analytics så är det löst. Den allra största fördelen med blogspot är att de har ett superenkelt verktyg för själva designen, det är verkligen jättesmidigt. Jag hade aldrig något behov av att köpa en mall när jag bloggade där för att man kunde göra så mycket själv. Men visst går det säkert om man vill. En annan fördel är att sådant som känns lite svårt kan man alltid googla på – det finns jättemycket hjälp, tips, guider och råd för just blogspot. Så jag skulle råda dig att skapa ett konto där och sätta igång! 🙂 Lycka till!

 • Svara
  Terese
  17/03/2017 at 09:36

  Så fint du skriver! Och vilka fina koppar <3

  • Svara
   Sandra Bergström
   20/03/2017 at 07:52

   Tack! <3 Och vilken fin blogg du har! Helt klart en jag lägger till på läslistan!

 • Svara
  Sanna
  17/03/2017 at 13:21

  +1 på Johannas kommentar här ovan. Dina bilder har en sån värme i sig som jag önskar att mina kunde ha också. Får öva lite mer på min redigering tänker jag. Och du har verkligen öppnat mina ögon för det här caféet Alkemisten, så det står på min att-göra-i-Göteborgslista. Tack som vanligt för en fantastisk blogg!

  • Svara
   Sandra Bergström
   20/03/2017 at 07:58

   Sanna du är så fin <3 och vad roligt ändå, det här med redigeringen, med tanke på att jag tycker så mycket om dina kripsiga bilder. Ett tips är att testa dig fram i VSCO, om du har appen. Och till när du besöker kville; i saluhallen finns grym sushi högst upp, på bottenplan finns Cederlöf och Svenheimers med riktigt bra bakverk och precis utanför finns restaurang Barbarus med goda drinkar och fantastisk mat. Och just det, på andra sidan vägen finns något som heter Kvillehyllan, där säljer de vintage och secondhandgrejer. Kram! <3

 • Svara
  Mathilde Nicoline
  19/03/2017 at 20:40

  Så nydelig bilder, elsket de koppene!

  • Svara
   Sandra Bergström
   20/03/2017 at 07:51

   Åh jag med, hoppas hitta flera! 🙂

 • Svara
  Lund Johanna
  29/03/2017 at 20:41

  <3 på livet, kopparna och tallrikarna!

  • Svara
   Sandra Bergström
   03/04/2017 at 17:46

   Kram, fina fina du ❤

Lämna en kommentar