Livet Tankesmedjan

vi har landat.


flytten gick som den gick. i helhet skulle man kanske kalla den helt okej. i vilket fall är det över nu och i skåpen står glas och tallrikar. i garderoben hänger mina klänningar och Hugos skjortor. köket är rosa och mina växter är trötta. tror att jag har övervattnat några och ett par andra har jag nog inte vattnat alls. det är ingen fara.

de senaste två morgnarna har jag och Hugo vaknat med lättare hjärta än på många år. vi trivs. det är mycket som behöver göras här, men vi trivs. det här är en bra plats för oss och vi upprepar det ofta. vi har hamnat rätt, det känns så starkt i oss båda två.

Ebbe-Lou, sover återigen hos oss därför att jag tänker att en liten som precis flyttat kan behöva vara nära sina föräldrar. särskilt på nätterna. han väckte oss klockan sju idag. stod i sin säng och krävde att vi skulle gå upp. jag fick ligga kvar medan de gjorde kaffe som ställdes på mitt nattduksbord. Hugo slog på radion för första gången på månader och jag satt i sängen med mitt kaffe och hörde hur de gjorde smörgåsar och hur den lilla sprang snabbt över det knarrande brädgolvet.

Hugo pussade oss båda hejdå runt åttatrettio-någonting och vår första vardag härifrån var igång. jag packade upp kartong efter kartong fram till klockan elva, då tog jag Ebbe-Lou med mig för en promenad ner till Alkemisten. jag drack en cappuccino och med Ebbe delade jag en kanelbulle. kändes fint att ha något så bra så nära.

och jag inser nu, när jag skriver dessa rader, att för första gången på åtta år känner jag mig äntligen hemma. som att jag har landat. inte i något vackert för stunden, inte i något jag snart ska lämna. utan här, i vårt hem, på vår plats. i min stad.

0
0

Liknande inlägg

10 kommentarer

 • Svara
  hanna, förbanna
  19/12/2016 at 19:20

  åh, vilken härlig känsla – att känna sig hemma! Jag längtar efter den. All lycka till er, Sandra <3

  • Svara
   Sandra Bergström
   23/12/2016 at 00:45

   Snart, Hanna, snart står ni där med ❤

 • Svara
  Annika
  20/12/2016 at 09:01

  Åh så skönt det låter! Bra jobbat ni har lyckats ta er hit!Själv sätter jag mig snart på ett plan för att påbörja en dygnslång resa hem till Göteborg, för julbesöket. Ett annat slags hemkommande men kanske lika bra, på sitt sätt.
  Ha en fin dag!

  • Svara
   Sandra Bergström
   23/12/2016 at 00:47

   Tack! Det känns stort. Som att vi äntligen gått i mål. Hoppas resan till Göteborg gått bra och att du får det fint under tiden här.

 • Svara
  Nana
  20/12/2016 at 10:52

  Så härligt! Njut nu av jul och bo in i er i ert palats så du kan ladda för 2017! Kram

  • Svara
   Sandra Bergström
   23/12/2016 at 00:49

   Tack så hemskt mycket, Nana! ❤

 • Svara
  Elin
  21/12/2016 at 20:04

  Lyckan i att få känna så <3

  • Svara
   Sandra Bergström
   23/12/2016 at 00:50

   Verkligen helt rätt ord; lycka. Stor kram till dig, Elin ❤

 • Svara
  Lund Johanna
  04/01/2017 at 19:57

  Så helt fantastisk känsla och vilken lycka att vara där. Hemma <3
  För varje ord jag läser känner jag mer och mer att jag inte riktigt är där själv än…

  • Svara
   Sandra Bergström
   08/01/2017 at 19:28

   Ja verkligen. Ibland tar det tid och ibland går det fort. Så konstigt ändå hur man fungerar när det kommer till det. Kram!

Lämna en kommentar