Alingsås Livet

Vi flyttar!

I tisdags missade jag ett telefonsamtal och när jag ringde upp igår (kontorstider) fick jag veta att lägenhetsbytet blivit godkänt. Nu är det på riktigt, vi ska verkligen flyttat till Alingsås. Ursäkta, tjatet men det har varit en så stor grej för mig. Jag hatar dessutom att flytta och har börjat få ångest inför det. Inatt drömde jag till och med om det, att det fanns ett hål i köksväggen och att jag såg siluetten av råttor som sprang utanför. I drömmen blandade jag hela tiden ihop Alingsås med Stockholm och fick hela tiden påminna mig själv om att hur det låg till. Jag skulle gärna vara ett wildcard som “älskar förändring” men det gör jag inte. Visst har jag en tendens att driva till rörelse själv men det betyder inte att jag är bra på det.

Men det kommer bli bra, jag vet det. Vi har hela tiden varit så sökande, jag och Hugo, efter en plats vi kan landa på. Göteborg är ju inte bara Göteborg utan egentligen flera stadsdelar som man måste välja mellan och som har varit ett hett diskussionstema här hemma – vart ska vi låta barnen växa upp på riktigt, vart kommer vi kunna köpa drömhemmet, vart ska barnen gå i skolan och så vidare. I Alingsås måste vi inte välja bort någonting. Och jag älskar att det finns en strand där! När jag var liten spenderades somrarna på Skrea, tänk att Sigge och Ebbe kommer ha det så med nu. Tänk att alltid ha badkläder på tork och badleksaker på balkongen. Så mycket sommarlovskänsla över det. Och att kunna cykla överallt eller promenera ner till bageriet och köpa hem frukost.

Jag vet att det inte är Falkenberg men det känns ändå lite som att flytta tillbaka. Som att komma hem, på något konstigt sätt.

Bilder från vår vecka i Alingsås, förra året när vi insåg att ‘här skulle vi kunna bo’ <3

6
6

Liknande inlägg

Inga kommentarer

    Lämna en kommentar