Vardag, dagbok, samman...

Work for it

Här sitter jag och ska skriva det sista på min tentamen som ska in om två dagar. Ser fram emot att lämna in den, att ha sparkat igång 2019 på riktigt. För det är det här året jag tar min examen. Och samtidigt arbetar jag på en fin och spridd portfolio att kunna visa upp.

Jag har inte lessnat på att plugga men det skrämmer mig inte heller att ge mig ut i arbetslivet. Jag längtar efter att få skriva personliga brev och förhoppningsvis komma på intervjuer. Det är också ett steg i livet, ett steg jag gjort förut men med en större osäkerhet och ängslighet. Kommunikatör är ju det jag vill bli, det är ett yrke jag är säker på passar mig. Riktigt den gnistan hade jag kanske inte när jag sökte arbete som montör på Volvo.

Visserligen har jag en liten dröm vid sidan om allting – när jag är äldre skulle jag vilja skola om mig för att arbeta med barn, som förskolepedagog. Innan vi lämnade Göteborg för Stockholm hade jag varit i den branschen i två år. Jag började som vikarie och fick längre och längre uppdrag, till slut fick jag förfrågan om att antingen ha en egen förskoleklass eller arbeta som en av tre förskolepedagoger på en förskola. Dock outbildad, så jag erbjöds senare möjligheten till att utbilda mig samtidigt som jag arbetade där.

Men så flyttade vi och jag började läsa Modevetenskap och så blev jag med barn. Och en sen natt när Ebbe var några månader gammal sökte jag på måfå in till Språk-och kommunikationsprogrammet i Eskilstuna och kom in. Och det blev också rätt, så rätt att jag till och med satsade på kurser från Berghs och Forsbergs.

Nu är jag här på min näst sista termin vid Medie-och kommunikationsprogrammet. Vilken jäkla resa ändå. Man tror att det ska bli på ett sätt men så blir det någonting annat. Älskar när livet gör så.

Ja nu blev det en resumé men ibland måste man verkligen göra så, gå bakåt, lite mer konkret. Titta på vad och hur för att minnas varför man gör detta. Det är ju inte bara en kass tenta jag skriver utan den är ju ett steg framåt mot det jag verkligen vill göra. Och plötsligt kände jag mig mer motiverad.

Så nu kör jag. Nu skriver jag färdigt.

5
5

Liknande inlägg

Inga kommentarer

    Lämna en kommentar